γεμιστά καλαμαράκια με κάπαρη και αντσούγιες

Τα οστρακοειδή προσφορά γεμίζουν με κάπαρη και αντσούγιες
δημιουργώντας ένα εξαιρετικό και νόστιμο δεύτερη θάλασσα
Εξυπηρετεί 4
ΜΟΝΑΔΕΣ
1 φλιτζάνι κονιάκ

3 κουταλιές της σούπας κάπαρη σε αλάτι

αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας

2 dl λευκό κρασί

1.5 dl γάλα

ζωμό 2 ουγκιά

60 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

1 κιλό καλαμάρια

2 ντομάτες χάλκινο

2 κρόκους

1 κρεμμύδι

4 φιλέτα αντσούγιας ή σαρδέλες σε λάδι

ε.π. αλάτι

ε.π. πιπέρι

1 μαϊντανό

ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Κάνοντας φρυγανισμένο καλαμαράκια με κάπαρη και αντσούγιες

1) Πάρτε ένα κιλό καλαμάρια έχουν ήδη καθαριστεί. Off τα πλοκάμια του καλαμαριού τσέπες. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι, ενταχθούν τα πλοκάμια και soffriggili για 5 λεπτά? υγρά με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει, συνδυάζουν την ψίχα του ψωμιού εμποτισμένο με το γάλα και το χυμό, τις ντομάτες, σπόρους και σε κύβους, το μισό ψιλοκομμένο σκόρδο με το μαϊντανό και τους κρόκους αυγών? δωμάτιο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

2)farcisci  σακούλες καλαμάρια με τη γέμιση μείγμα σε 2/3 και κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες.

3) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφήστε το μάγειρα γεμιστό καλαμάρι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι για 5 λεπτά, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές, συνδυάζουν λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο, ψιλοκομμένες αντσούγιες και τις κάπαρη? προσθέτουν γεύση? ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά καλαμάρια.

4) Σε ένα φλιτζάνι, αραιώνει το αλεύρι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, αραιώστε με το ζεστό ζωμό και μαγειρέψτε ξεπλύνετε τη σάλτσα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας. Συνδυάστε το μαϊντανό και το υπόλοιπο σκόρδο, πιπέρι και σερβίρετε με ζεστό φέτες καλαμάρι.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment