Παρφέ σοκολάτα με κράνμπερι

Ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα
. Και που αγαπά τη σιλουέτα σου!

Μέτρια  4+μερίδες

Συστατικά

1 1/3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φρέσκα cranberries
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
114 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα κομμάτια
1 φλιτζάνι σαντιγί light
1/4 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε

Τρόπος μαγειρέματος

Ανακάτεψε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Άστο να σιγοβράσει, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε το σιρόπι ζάχαρης και τα cranberries σε ένα μικρό μπολ.
Βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βάλε την λευκή ζάχαρη σε ένα πιάτο, πρόσθεσε τα cranberries και ανακάτεψε για να πάει η ζάχαρη παντού και άστα σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
Ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακάτεψε το 1/2 φλιτζάνι γάλα και στους κρόκους αυγών σε ένα μικρό μπολ με ένα σύρμα.
Ζέστανε το υπόλοιπο 2 φλιτζάνια γάλα στους 180 °.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment