χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει φτιαχτεί με φύλλο αλλά με κανονική ζύμη.
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κρέας ή άλλο κατά της προτίμησης σας
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 200 γρ τυρί (φέτα)
- 4 κρεμμύδια μεγάλα
- Μαϊντανό
- Άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Για την ζύμη:
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μετά ρίχνουμε μισό φακελάκι μαγιά, αλάτι, νερό και αρχίζουμε το ζύμομα σαν να ζυμώνουμε ενα κανονικό ψωμί. Όταν η ζύμη μας αρχίσει να σφίγγει τότε το αφήνουμε για μισή ώρα για να φουσκώσει η ζύμη.
- Επόμενο βήμα αφού έχουμε τελειώσει με την ζύμη μας, παίρνουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι, βάζουμε το κρέας μας μέσα και το αφήνουμε να βράσει για όσο χρειαστεί αναλόγως το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Το επόμενο βήμα μας είναι να πάρουμε μια άλλη κατσαρόλα ψιλοκοβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό μας, λάδι, λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Όταν θα βράσει το κρέας μας τότε το κόβουμε μικρά μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και μετά το βγάζουμε από την φωτιά.
- Τέλος, παίρνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια του, μετά παίρνουμε την ζύμη μας που έχει φουσκώσει και την χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια.
- Παίρνουμε τα δύο κομμάτια και τα ανοίγουμε με το χέρι μας έτσι όπως ανοίγουμε μια ζύμη μια πίτσας τόσο ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού μας.
Blogger Comment
Facebook Comment