Υγρό κέικ λεμονιού με γλάσο λεμονιού

Ιδιαίτερα αρωματικό και βελούδινο επιδόρπιο με το μοναδική ευωδιά του λεμονιού!
Συνοδεύστε με παγωτό βανίλια ή με ένα λικέρ. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου από το βιβλίο του “Γλυκά με φρούτα”.

Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
3 αβγά
175 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 ml ρούμι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γλάσο λεμόνι:

100 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής

 Για το κέϊκ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  200 βαθμούς C. Ψήνουμε το μείγμα μας για 7  λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160- 170 0 C  για 40 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο λεμονιού: Ανακατεύουμε καλά το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Μόλις βγει από το φούρνο, το κέϊκ μας, ξεφορμάρουμε με προσοχή και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι όσο ακόμα είναι ζεστό.

Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment