ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΧΟΙΡΙΝΌ ΨΑΡΟΝΈΦΡΙ ΜΕ ΜΠΡΙΆΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με πλούσιο γεύση λόγω των μεσογειακών λαχανικών που περιέχει.

Ένα πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
800 γρ. (περίπου 3 ψαρονέφρια) κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 εκ.
2 μελιτζάνες τσακώνικες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
5 μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μουστάρδα σε 50 ml νερό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα με το ζεστό λάδι τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς.

 Προσθέτετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τα λαχανικά για 10-12 λ μέχρι να μαλακώσουν.
Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα, ρίχνετε την αραιωμένη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε. Συνοδεύψε προαιρετικά το φαγητό σας με ρύζι μπασμάτι 
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment