Μία σοκολατένια απόλαυση που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολλές περιστάσεις.
Σαν Προφιτερόλ!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φρυγανιές
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κ.σ. άχνη
350 γρ.μαργαρίνη
1/4 του κιλού κουβερτούρα
4 κ.σ. κακάο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη φυτική
κομμάτια κουβερτούρας για το στόλισμα
Πώς το κάνουμε:
Βρέχουμε τις φρυγανιές βουτώντας στο μείγμα γάλακτος και κονιάκ και άχνης και τις στρώνουμε στο πυρέξ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στις φρυγανιές, το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού κρυώσει αρκετά ώστε να φαίνεται στέρεο, χτυπάμε τη σαντιγύ τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα σοκολάτας και στολίζουμε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να χτυπήσετε πρώτα τη ζάχαρη στο μπλέντερ για να μη γίνει ζαχαρωμένο και κανει χριτς χριτς. Καλή επιτυχία!
Σαν Προφιτερόλ!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φρυγανιές
1 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζανάκι κονιάκ
1 κ.σ. άχνη
350 γρ.μαργαρίνη
1/4 του κιλού κουβερτούρα
4 κ.σ. κακάο
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη φυτική
κομμάτια κουβερτούρας για το στόλισμα
Πώς το κάνουμε:
Βρέχουμε τις φρυγανιές βουτώντας στο μείγμα γάλακτος και κονιάκ και άχνης και τις στρώνουμε στο πυρέξ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στις φρυγανιές, το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού κρυώσει αρκετά ώστε να φαίνεται στέρεο, χτυπάμε τη σαντιγύ τη στρώνουμε πάνω από το μείγμα σοκολάτας και στολίζουμε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα ήταν να χτυπήσετε πρώτα τη ζάχαρη στο μπλέντερ για να μη γίνει ζαχαρωμένο και κανει χριτς χριτς. Καλή επιτυχία!
Blogger Comment
Facebook Comment