Κοτόπουλο μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο μαζί με πατάτες. Όσο πιο πολύ το αφήσουμε στη μαρινάδα, τόσο πιο ζουμερό θα γίνει!

Νοστιμοτατο κοτοπουλο μαριναρισμενο στο φουρνο με πατατες.Απλα λυωνει στο στομα!!!

 Νοστιμότατο  κοτόπουλο μαριναρισμένο

Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτοπουλο τεμαχισμενο
1 κιλο πατατες
χυμο απο 2 πορτοκαλια
χυμο απο 1 λεμονι
αλατι ή 1 κυβο
πιπερι
ριγανη
1 κ.γ μελι
1 φλ. του καφε ελαιολαδο
1 κ.γ μουσταρδα


Πώς το κάνουμε:
Πλενουμε και τεμαχιζουμε το κοτοπουλο και το χαραζουμε.
Φτιαχνουμε τη μαριναδα μας προσθετοντας ολα τα υλικα και βαζουμε τα κομματια του κοτοπουλου να παπαριασουν κανα 2ωρο καλα γυρνοντας τα μερικες φορες και απο τις 2 μεριες, ακομα καλυτερα και ολη την νυχτα.

Τοποθετουμε το κοτοπουλο με τη  μαριναδα μαζι σε ενα ταψι και προσθετουμε και τις πατατες κομενες για φουρνο και ανακατευουμε να παει παντου η μαριναδα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο δυνατο φουρνο για καμια ωρα περιπου μεχρι να τραβηξουν τα υγρα να μελωσουν και να πιασουν κρουστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οσο ποιο πολυ το αφησουμε στην μαριναδα μας τοσο πιο ζουμερο και μαλακο θα γινει το κοτοπουλακι μας, αν εχετε χρησιμοποιηστε αντικολητικο βαθυ ταψι. Εγω εκει μεσα φτιαχνω την μαριναδα και βαζω το κοτοπουλο.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου
Οι χυμοί διατηρούν το κοτόπουλο ζουμερό και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πολύ λάδι. Μπορούμε να αφαιρέσουμε την πέτσα πριν το μαγειρεμα για να περιορίσουμε τα ζωικά λιπαρά
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment