Σουφλέ πατάτας turbo

Σουφλέ πατάτας turbo!


Ένα λαχταριστό πιάτο, το οποίο θα λατρέψουν μικροί αλλά και μεγάλοι μιας και η γεύση του είναι φανταστική.

 Πανεύκολο σουφλέ πατάτες turbo κατάλληλο για συνοδευτικό πιάτο στα τραπέζια σας ή μια τέλεια επιλογή όταν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι στα γρήγορα.

Υλικά

1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή
150 γραμμάρια μπέικον
400 γραμμάρια μανιτάρια
200 γραμμάρια κασέρι
100 γραμμάρια τυρί φέτα
1 φρυγανιά τριμμένη (για πασπάλισμα)

Mornay sauce

200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
40 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (1-2 εκ.). Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σ' ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.

Κόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, θρυμματίζουμε τη φέτα και τρίβουμε το κασέρι.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 x 35 εκ., απλώνουμε τις μισές πατάτες, ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά (πλην του κασεριού), κατόπιν τις υπόλοιπες πατάτες και τελευταίο το κασέρι (αφήνουμε λίγο για πασπάλισμα).

Σ' ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς μ' ένα αναδευτήρι, μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνουμε (αυτή ήταν η διαδικασία της μπεσαμέλ).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40'.

Πηγή: sintagespareas.gr

Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment