Χωνάκια γεμισμένα με κρέμα λεμονιού, νόστιμα και ευωδιαστά !

Χωνάκια γεμισμένα με κρέμα λεμονιού, νόστιμα και ευωδιαστά !

Για τα χωνάκια
Θα γίνουν σαν τα κορνέ που πουλούν τα ζαχαροπλαστεία, αλλά σε μικρότερο μέγεθος.
Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτα που θα το ανοίξουμε λίγο με τον πλάστη.
Θα το κόψω σε λωρίδες των 2 εκατ. πλάτος και μήκους περίπου 30 εκατ.
Τα βάζω στο ταψί και τα αλείφω με γάλα  ή αραιωμένο αυγό.
Τα ψήνω στους 200ο πάνω- κάτω για 20 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλω από το φούρνο, τα αφήνω για λίγο να κρυώσουν και αφαιρώ το μεταλλικό χωνάκι.
Φτιάχνω την κρέμα και τα γεμίζω κατά τα 2/3 και συμπληρώνω με σαντιγί

Κρέμα λεμονιού
1/3 της κούπας ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ, (για σφικτό μείγμα)
1 κούπα γάλα
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή και παραπάνω
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκους χτυπημένους μόλις δέσει η κρέμα
1 κούπα κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί.
( Παραλλαγή στην κρέμα είναι να βάλουμε 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι, 2/3 γάλα, αλλά μια κούπα ζάχαρη)
Οδηγίες


Διαλύω στο μισό γάλα το κορν φλάουρ και στην κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Ρίχνω και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
Κατεβάζω και ανακατεύω το βούτυρο και προαιρετικά τους κρόκους και αφήνω να κρυώσει.
Μετά χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη και τη μισή την προσθέτω απαλά στην κρέμα που έχει κρυώσει για να γίνεται πιο αφράτη.
Με το μείγμα της κρέμας γεμίζω τα χωνάκια και τέλος βάζω και σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε, άλλοτε με κρέμα λεμονιού, άλλοτε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, άλλοτε με κρέμα πορτοκαλιού ή άλλη κρέμα φρούτου.
Απαραίτητο για να τα φτιάξει κανείς, είναι τα μεταλλικά χωνάκια που πάνω τους θα τυλιχτεί η ζύμη, όλα τα άλλα είναι απλά.

Πιστεύω όμως και με χοντρό αλουμινόχαρτο σε σχήμα χωνιού θα κάνει.
Η κρέμα αυτή μπορεί να μπει και σε τάρτες και σε κέικ και σε τούρτες.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment