Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λεμονόπιτα σιροπιαστή. Ένα υπέροχο γλύκισμα για όλη την οικογένεια που βγάζει απίστευτα αρώματα..

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λεμονόπιτα σιροπιαστή.

Ένα υπέροχο γλύκισμα για όλη την οικογένεια που βγάζει απίστευτα αρώματα..


ΥΛΙΚΑ
Για την Λεμονόπιτα
8  φύλλα κρούστας
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350 ml. Mastiqua
120 ml. σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
1¼ κουταλάκι του γλυκού baking Powder
4 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας αγελαδινό βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ

Για το Σιρόπι
300 ml. νερό
300 γρ. ζάχαρη
50 ml. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες. Μετά παίρνουμε το ξύσμα
από τα λεμόνια και τα κρατάμε στην άκρη, γιατί θα χρειαστούμε
τον χυμό τους. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το Mastiqua με το
ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε το σπορέλαιο και την ζάχαρη στο μίξερ
για 3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking
και το Mastiqua με το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το οποίο βουτυρώνουμε
καλά, βάζουμε τα φύλλα και το αμύγδαλο φιλέ σε όλη την επιφάνεια.
Περιχύνουμε με το μείγμα, κουνάμε καλά το σκεύος και αφήνουμε
στην άκρη για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο
στους 180°C Κελσίου για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε την λεμονόπιτα
να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι.
Δένουμε τα υλικά του σιροπιού βράζοντάς το 5 λεπτά.

Λεμονόπιτα-Σιροπιαστή-με-ΜαστίχαΣιροπιαστή-Λεμονόπιτα-με-Mastiqua-
Περιχύνουμε την λεμονόπιτα και την αφήνουμε 1 ώρα να σιροπιαστεί.                                                    Αν θέλουμε την βάζουμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει εντελώς!                                                              Μπορείτε να την συνοδεύσετε με Ελληνικό καφέ και ένα ποτήρι δροσερό Mastiqua!

πηγή:pinterest.com
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment