Τούρτα γκατω σε μικρή έκδοση.Εύκολο και υπέροχο γλυκό!!!

ΤΟΎΡΤΑ ΓΚΑΤΩ .
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 40 ΝΟΎΜΕΡΟ ΤΑΨΙ..


3 κουτιά γάλα ζαχαρουχο
4 ερμολ ή μορφατ
700 γραμμάρια σαβαγιάρ
250 γραμμάρια κουβερτουρα
100 γραμμάρια κουβερτουρα τριμμένη
4-5 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Φτιάχνουμε 3-4 φλιτζάνια κακάο ρόφημα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο , λιώνουμε τα 250 γραμμ κουβερτουρα σε μπελ Μαρι και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.Χτυπαμε τα 2 ερμολ να αφρατεψουν και ρίχνουμε το 1,1/2 ζαχαρουχο χτυπάμε για λίγα λεπτά να ενωθούν ,και ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτουρα μέσα και ανακατεύουμε,βαζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε πάλι τα άλλα 2 ερμολ να αφρατεψουν Και ρίχνουμε το 1,1/2 γάλα ζαχαρουχο χτυπάμε για λίγο και αυτή στο ψυγείο..Βρεχουμε τα σαβαγιάρ με το κακάο και τα στρωνουμε στο ταψί , επάνω ρίχνουμε τη σοκολατένια κρέμα και λίγη τριμμένη κουβερτουρα, συνεχίζουμε τη δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ βρεγμένα και τέλος ρίχνουμε τη λευκή κρέμα και γαρνιρουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κουβερτουρα!!!

Καλή επιτυχία .. Εύκολο και υπέροχο γλυκό!!!
‎Ουρανία Καρδάμη‎ 
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment