Υγρό κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι γαρνιρισμένο γλάσο σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα κέικ με μια υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση και υφή, για όλες τις εποχές,

Υγρό κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι γαρνιρισμένο γλάσο σοκολάτας.
Μια συνταγή για ένα κέικ με μια υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση και υφή, για όλες τις εποχές, όλες τις ηλικίες, ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό γλύκισμα.


Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
2 αυγά χτυπημένα
2 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ηλιέλαιο ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα φόρμας

Για το σοκολατένιο γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι


Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά, λίγο λίγο, το αλεύρι και χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνετε πλήρως και να έχετε ένα λείο και απαλό μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 45 λ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και βγει καθαρή χωρίς ίχνος ζύμης. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε 5 λ να “σταθεί” και το μετά το ξεφορμάρετε, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το γλάσο: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα σε κομματάκια και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα ομογενοποιημένο λείο γλάσο.

Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί τόσο όσο θα είναι εύκολο να απλωθεί πάνω στο κέικ. Με μια μαρίζ απλώνετε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια του κρύου πλέον κέικ. Κόβετε το κέικ σας σε κομμάτια και το σερβίρετε. 
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment