Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου Πεντανόστιμo

Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου


ΥΛΙΚΑ
¾ κιμά κοτόπουλου
1 πακέτο κανελόνια
5 φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κρέμα γάλακτος light
½ κιλό κασέρι gouda
¼ κιλό κεφαλοτύρι
σάλτσα
μαϊντανό
δυόσμο
πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Συγκεντρώνουμε τα υλικά για τη γέμιση. Πλένουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το μαϊντανό.

Τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι και αμέσως ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου. Μόλις τσιγαριστεί για 3 με 4 λεπτά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τα μυρωδικά μας: αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαϊντανό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ένα 10λεπτο. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει ο κιμάς.
Μόλις κρυώσει ο κιμάς γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα μικρό κουταλάκι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί της κουζίνας.

Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα κανελόνια και ρίχνουμε το κασέρι από πάνω τους ώστε να καλυφθούν όλα.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί μας και το φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για ένα εικοσάλεπτο περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι παντού πάνω από τα κανελόνια.

Το ψήνουμε ξανά για 10 λεπτά ώστε να πάρει το φαγητό μας χρώμα και κρούστα. Απλά πεντανόστιμο! ! !
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment