Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και πλούσια γεύση!

Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και πλούσια γεύση!


Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (10 φύλλα)
9 φέτες ζαμπόν
250 γρ. γραβιέρα
350 γρ. ένταμ
350 γρ. γκούντα
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
λάδι για τα φύλλα
1 φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα για την μπεσαμέλ


Πώς το κάνουμε:
Λαδώνουμε το ταψί μας.
Βάζουμε τα 5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το κάθε είδος τυριού.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της μπεσαμέλ.

Από πάνω τοποθετούμε τις εννιά φέτες ζαμπόν την μία δίπλα στην άλλη και ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.
Από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πολύ λίγο αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας.
Αν μας φαίνεται στεγνή η γέμιση ρίχνουμε από πάνω και πολύ λίγο γάλα.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα ένα ένα.
Πριν βάλουμε την πίτα μας στο φούρνο την χαράσσουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς στον αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να ροδοκοκκινίσει (περίπου για 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας).

Για την μπεσαμέλ ακολουθείστε τις οδηγίες από κάποια συνταγή από το site. Ή αν βαριέστε (όπως εγώ..) πάρτε την έτοιμη που κυκλοφορεί στο εμπόριο και χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι το οποίο θα χτυπήσετε με το γάλα στο μίξερ περίπου για 1,2 λεπτά μέχρι να πήξει.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment