Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα.
Απίστευτο αποτέλεσμα. Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα !!! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και τη σόδα (διαλυμένη στο γάλα) και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Απίστευτο αποτέλεσμα. Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα !!! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας]
κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.
Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και τη σόδα (διαλυμένη στο γάλα) και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.
Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Blogger Comment
Facebook Comment