Τσίζκεϊκ με γεμιστά μπισκότα φράουλας

 ΥΛΙΚΑ
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
350 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα φράουλας
175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
400ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
50 γρ. μπισκότα με γέμιση κρέμα φράουλας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τη βάση. Σπάστε τα µπισκότα σε κοµµάτια µε τα χέρια σας και κατόπιν θρυµµατίστε τα στο µούλτι. Λιώστε το βούτυρο σε µια µικρή κατσαρόλα σε χαµηλή φωτιά, αποσύρετε και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Αδειάστε σε ένα µπολ τα τριµµένα µπισκότα και το βούτυρο και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε το µείγµα σε µια στρογγυλή φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 24 εκ., πιέστε µε το πίσω µέρος του κουταλιού και ισιώστε την επιφάνειά του. Βάλτε τη φόρµα στο ψυγείο να κρυώσει η βάση για 30΄. Κατόπιν βγάλτε την από το ψυγείο και µε µια σπάτουλα απλώστε επάνω στη βάση την πραλίνα φουντουκιού. Βάλτε τη φόρµα ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Φτιάξτε την κρέµα. Χτυπήστε τα 200ml κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το εξάρτηµα σύρµα µέχρι να γίνει µια παχύρευστη σαντιγί (µε την υφή γιαουρτιού). Βγάλτε τη σαντιγί από τον κάδο και µεταφέρετέ τη σε ένα µπολ στο ψυγείο. Αδειάστε στον κάδο του µίξερ την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέµα και τη βανίλια και χτυπήστε σε µέτρια ταχύτητα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να έχετε µια οµοιογενή κρέµα. Αποσύρετε από τον κάδο και προσθέστε στην κρέµα τη σαντιγί µε σπάτουλα σιλικόνης, ενσωµατώνοντας την µε απαλές και κυκλικές κινήσεις.
Μοντάρετε το τσίζκεϊκ. Βγάλτε τη φόρµα µε τη βάση από το ψυγείο και αδειάστε επάνω την κρέµα. Βάλτε τη φόρµα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1-2 ώρες να κρυώσει η κρέµα. Κατόπιν βγάλτε την από την κατάψυξη, ανοίξτε τη και ξεφορµάρετε. Μεταφέρετε το τσίζκεϊκ σε µια πιατέλα και απλώστε στην επιφάνειά του τη µαρµελάδα φράουλα. Αφήστε το να σταθεί και να έρθει σε θερµοκρασία περιβάλλοντος. Γαρνίρετε µε σπασµένα µπισκότα, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας για την επικάλυψη, αντικαθιστώντας ανάλογα και τα μπισκότα (π.χ. πορτοκαλιού).




Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment