Υλικά:
500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
λίγο γάλα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
λίγη μουστάρδα
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος
μαϊντανός
αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
λίγο γάλα
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
λίγη μουστάρδα
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος
μαϊντανός
αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Blogger Comment
Facebook Comment