Φιλέτο κοτόπουλο με λευκή αρωματική σάλτσα!!!
ΥΛΙΚΑ
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου πλυμμένα και σκουπισμένα
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1,5 κ.γ. σκόνη τσίλι
1,5 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
60 γρ. βούτυρο
480 ml. κρέμα γάλακτος
Σε ένα μιρκό μπόλ ανακατεύουμε το αλάτι, το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν.
Με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε πασπαλίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και απο τις δυο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο καυτό λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά, φροντίζουμε να ψηθούν καλά και απο τις δυο πλευρές.
Προσθλετουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ακόμη και με ζυμαρικά.
ΥΛΙΚΑ
6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου πλυμμένα και σκουπισμένα
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1,5 κ.γ. σκόνη τσίλι
1,5 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
60 γρ. βούτυρο
480 ml. κρέμα γάλακτος
Σε ένα μιρκό μπόλ ανακατεύουμε το αλάτι, το τσίλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν.
Με το μίγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε πασπαλίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και απο τις δυο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο καυτό λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 8 λεπτά, φροντίζουμε να ψηθούν καλά και απο τις δυο πλευρές.
Προσθλετουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ακόμη και με ζυμαρικά.
Blogger Comment
Facebook Comment