ΥΛΙΚΑ ΣΕ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100ml. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150γρ σέλερι
200γρ μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μέτρια καρότα
200ml λευκό ξηρό κρασί
250γρ τομάτα κονκασέ
300ml ζώμος κότας
1 κγ. Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/2 τεμ μαιντανο ψιλοκομμένο
100 γρ ελιές μαύρες απύρηνες
Αλάτι πιπέρι αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατοπίπερωνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε!
Μόλις κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές!
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, πετάμε τα περιττά λίπη από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφού κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μέτρια κυβάκια.
Μαγειρεύουμε αργά 5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί! Αφήνουμε λίγο να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την τομάτα τον ζωμό κότας, την Δάφνη την ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου μια ώρα.
Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά! Διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται.
Αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και βράζουμε την σάλτσα ώσπου να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
100ml. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150γρ σέλερι
200γρ μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μέτρια καρότα
200ml λευκό ξηρό κρασί
250γρ τομάτα κονκασέ
300ml ζώμος κότας
1 κγ. Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/2 τεμ μαιντανο ψιλοκομμένο
100 γρ ελιές μαύρες απύρηνες
Αλάτι πιπέρι αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα αλατοπίπερωνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε!
Μόλις κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές!
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, πετάμε τα περιττά λίπη από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Αφού κάψει ρίχνουμε τα λαχανικά μας αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μέτρια κυβάκια.
Μαγειρεύουμε αργά 5 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί! Αφήνουμε λίγο να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την τομάτα τον ζωμό κότας, την Δάφνη την ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου μια ώρα.
Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά! Διορθώνουμε την γεύση αν χρειάζεται.
Αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και βράζουμε την σάλτσα ώσπου να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Blogger Comment
Facebook Comment