5 Εύκολες Ιταλικές Μακαρονάδες

Θέλετε να φάτε κάτι γρήγορα, εύκολα και νόστιμα;
Σας αρέσουν τα ζυμαρικά; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές που διαλέξαμε για εσάς!
5 Εύκολες Ιταλικές Μακαρονάδες
Διαλέξτε μια από τις 5 πιο γνωστές Ιταλικές συνταγές για ζυμαρικά που γίνονται γρήγορα και είναι και πεντανόστιμες!

Arrabiata
penne arrabiata sm

Υλικά:penne arrabiata sm

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
3 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
400 gr ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
χούφτα φρέσκο βασιλικό
χούφτα τριμμένο τυρί παρμεζάνα
πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
300g πένες ή άλλο κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα ψηλό τηγάνι, προσθέστε το αποξηραμένο θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Σοτάρετε για λίγα λεπτά. Μην αφήσετε το σκόρδο να καεί.
Προσθέστε τα ντοματάκια. Σιγοβράστε για περίπου 8 λεπτά και αφήστε την περίσσεια του νερού να εξατμιστεί.
Μειώστε τη θερμοκρασία, μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τον αποξηραμένο και το φρέσκο βασιλικό, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο. Ανακατέψτε καλά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και χούφτα τριμμένη παρμεζάνα.


Carbonara
carbonara2 sm

Υλικά:carbonara2 sm

100 gr μπέικον
50 gr τυρί πεκορίνο
50 gr παρμεζάνα
3 μεγάλα αυγά
350 gr σπαγγέτι
50 gr ανάλατο βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό για να βράσει. Ψιλοκόψτε το μπέικον. Τρίψτε τα δύο τυριά και ανακατέψτε τα. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό που βράζει και βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν.
Τηγανίστε το μπέικον με το βούτυρο και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Όταν τα μακαρόνια είναι al dente τα μεταφέρετε με μια λαβίδα στο τηγάνι που είναι το μπέικον.
Ανακατέψτε το μεγαλύτερο μέρος του τυριού με τα αυγά, κρατώντας μια μικρή χούφτα πίσω για το γαρνίρισμα αργότερα. Τώρα ρίχτε γρήγορα τα αυγά και το τυρί και χρησιμοποιώντας τις λαβίδες ή ένα μεγάλο πιρούνι, ανακατέψτε τα μακαρόνια ώστε να αναμιχθούν με το μίγμα των αυγών. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το υπόλοιπο τυρί.

Aglio e Olio
aglio e olio 1 sm

Υλικά:aglio e olio 1 sm

200g σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
50ml λάδι ελιάς
2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο.
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει αλλά όχι να καεί. Προσθέστε τις πιπεριές και το νερό. Προσθέστε τα μακαρόνια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Putanesca
putanesca1 sm
Υλικά:putanesca1 sm

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 - 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 κ φιλέτα αντσούγιας
1/2 κουταλάκι μπούκοβο ή τσίλι
3 κουταλιές της σούπας ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
200 gr τριμμένη ντομάτα ή τοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/4 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πακέτο μακαρόνια (500 gr), μαγειρεμένα al dente
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι, το σκόρδο, τις αντσούγιες, και το πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να λιώσουν οι αντζούγιες στο λάδι και το σκόρδο να πάρει χρώμα. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη, τις ντομάτες, το μαύρο πιπέρι, και το μαϊντανό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει 8-10 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα με τα βρασμένα και σουρωμένα μακαρόνια και σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment