Πεντανόστιμη και πανεύκολη καρμπονάρα σε 30΄

Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες.
Ε ναι λοιπόν, ναι, είμαστε μακαρονάδες και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη θέα μιας θαυμάσιας καρμπονάρας παρά τις θερμίδες της. Μια υπέροχη μακαρονάδα που οι φίλοι μας οι Ιταλοί τη τιμούν ιδιαίτερα, πολύ γρήγορη και πολύ γευστική.
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας [εγώ προτιμώ Νο. 12 extra fino]
300 γρ. τυριά  τριμμένα [γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα]
200 γρ. μπέϊκον [πολύ χονδροκομμένα]
1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
1 κ.σ. μαργαρίνη
Αλάτι χονδρό
200 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα [με 1 κ.σ. χονδρό αλάτι] νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».
Εν τω μεταξύ, όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και  βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνουν σκληρή κρούστα.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνα – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και το μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.
Προσθέτουμε τη κρέμα και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Share on Google Plus
loading...

About

    Blogger Comment
    Facebook Comment