Ένα τέλειος μεζές για κρασί ή τσίπουρο.

Υλικά:
- Τρία φιλέτα κοτόπουλου (κομμένα σε μικρές μπουκίτσες)
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 500 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- μισή κούπα λάδι
- λίγη ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και αφήνουμε να τσιγαριστεί για 3-4 λεπτά ακόμα.
Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά του φαγητού, ρίχνουμε το κρασί.
Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να απορροφήσει το φαγητό όλα τα υγρά του.
Η τηγανιά με κοτόπουλο είναι έτοιμη να συνοδεύσει το κρασάκι ή το τσίπουρό μας.
Blogger Comment
Facebook Comment