Φιλετάκια χοιρινά με πορτοκάλι
2 φιλετάκια χοιρινά 650-700 γρ. σύνολο, 2 κουταλιές βούτυρο
½ φλ. βερμούτ (Martini π.χ.)
3/4 φλ. ζωμό κότας
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 μεγάλο πορτοκάλι + επιπλέον ένα για σε φετάκια
για γαρνίρισμα
2-3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
αλάτι, πιπέρι
1. Περνάτε το πορτοκάλι από τον τρίφτη, μαζεύετε το ξύσμα και ύστερα το στύβετε και κρατάτε το χυμό.
2. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλετάκια. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι ή μια άβαθη κατσαρόλα και τα κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσουν καλά, απ’ όλες τις μεριές.
3. Τα περιχύνετε με το βερμούτ, αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και να εξατμιστεί το περισσότερο.
4. Προσθέτετε το φασκόμηλο και τα σκόρδα, ανακατεύετε να μαραθούν και τα περιχύνετε με το ζωμό.
5. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τα φιλετάκια σκεπασμένα για 20-25 περίπου λεπτά.
6. Για να ελέγξετε αν είναι ψημένα, τα τρυπάτε με ένα μαχαιράκι. Το ζουμί που θα βγάλουν, πρέπει να είναι διαυγές, όχι ροζ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
7. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο χυμό του πορτοκαλιού.
8. Το προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.
9. Κόβετε τα φιλετάκια σε διαγώνια κομμάτια. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τους γαρνιρισμένα με φετάκια πορτοκαλιού.
2 φιλετάκια χοιρινά 650-700 γρ. σύνολο, 2 κουταλιές βούτυρο
½ φλ. βερμούτ (Martini π.χ.)
3/4 φλ. ζωμό κότας
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 μεγάλο πορτοκάλι + επιπλέον ένα για σε φετάκια
για γαρνίρισμα
2-3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κορν φλάουερ
αλάτι, πιπέρι
1. Περνάτε το πορτοκάλι από τον τρίφτη, μαζεύετε το ξύσμα και ύστερα το στύβετε και κρατάτε το χυμό.
2. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλετάκια. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι ή μια άβαθη κατσαρόλα και τα κοκκινίζετε μέσα, μέχρι να ροδίσουν καλά, απ’ όλες τις μεριές.
3. Τα περιχύνετε με το βερμούτ, αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και να εξατμιστεί το περισσότερο.
4. Προσθέτετε το φασκόμηλο και τα σκόρδα, ανακατεύετε να μαραθούν και τα περιχύνετε με το ζωμό.
5. Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τα φιλετάκια σκεπασμένα για 20-25 περίπου λεπτά.
6. Για να ελέγξετε αν είναι ψημένα, τα τρυπάτε με ένα μαχαιράκι. Το ζουμί που θα βγάλουν, πρέπει να είναι διαυγές, όχι ροζ. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
7. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο χυμό του πορτοκαλιού.
8. Το προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει ελαφρώς.
9. Κόβετε τα φιλετάκια σε διαγώνια κομμάτια. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τους γαρνιρισμένα με φετάκια πορτοκαλιού.

Blogger Comment
Facebook Comment